Valse bommelder krijgt werkstraf van 240 uur

LEUVEN - De Leuvense correctionele rechtbank heeft woensdag voor een valse bommelder een werkstraf van 240 uur uitgesproken. De man belde op 23 juni 2011 twee keer anoniem de hulpdiensten met de melding dat er een fosforbom ging ontploffen in een flat in Leuven. De vijftiger deed dit om zijn ex-vriendin te treffen.

Omer V. (54) uit Leuven verklaarde aan de rechter dat hij net een relatiebreuk achter de rug had en in de put zat. De man belde daarom tot twee keer toe uit een telefooncel met een zakdoek op de hoorn om melding te maken van een fosforbom die ging ontploffen in blok drie van het Sint-Maartensdal in Leuven. Een getuige zag hem bellen, op basis van zijn beschrijving werd hij later op de dag alsnog opgepakt.

In 2003 kreeg de beklaagde al een celstraf van drie jaar omdat hij het huis van een andere ex 's nachts in brand probeerde te steken.

Omdat de beklaagde ondertussen vrijwilligerswerk doet, blijk gaf van schuldinzicht en volgens de rechter inspanningen deed om zich te herpakken, kreeg de man een werkstraf. Indien de vijftiger de werkstraf niet uitvoert, moet hij één jaar de cel in. De beklaagde moet ook zo'n 1.014 euro aan gerechtskosten betalen.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio