Celebs

Nieuwe Goedele heet GDL

Vanaf donderdag ligt het nieuwe magazine van Goedele Liekens in de winkel onder de naam GDL. Het blad wil 'lezers goesting geven om het merg uit het leven te zuigen' en krijgt alvast een oplage van 90.000 exemplaren.

'Je mag het nog zo vaak op je computer gezien hebben, eens je het in handen hebt geeft het je toch nog een heel ander gevoel', vertelde een trotse Liekens woensdag op de voorstelling van het magazine in Antwerpen.

Het eerste nummer, dat 130 bladzijden telt, bevat zowel praktische tips over het zelf aanbrengen van valse wimpers als 'straffe verhalen' over stalking en Romakinderen die verplicht worden te stelen. Ook het antwoord op tal van seksvragen mocht volgens Liekens niet ontbreken.

Nadat Sanoma Magazines eind vorig jaar na 40 nummers de stekker uit Goedele trok, kon Liekens terecht bij uitgeverij Cascade. Die geeft ook al bladen uit als EOS, Psyche&Brein en Primo. Liekens zelf is naast hoofdredacteur ook een evenwaardige financiële partner in het verhaal en mede-uitgever.

Dat Liekens na het opdoeken van Goedele toch opnieuw met een magazine uitpakt, schrijft ze toe aan het feit dat ze dringend opnieuw haar verhalen kwijt moest kunnen. Een groot verschil met het vorige blad is volgens Liekens dat GDL nog meer een feelgood magazine is. 'De nieuwe Goedele is een positieve Goedele', schrijft ze alvast in haar voorwoord.

 

Het beste van Enkel voor abonnees