Entrecote met blauwschimmelkaas, groene asperges en dikke frietjes

Entrecote met blauwschimmelkaas, groene asperges en dikke frietjes

Foto: © heikki verdurme

Claudia kookt met een hart voor seizoensproducten van eigen bodem. Met haar stap-voor-staprecepten en extra tips kan echt iedereen aan de slag.

Hoofdgerecht
Nodig (4 personen)

- 4 stukken entrecote van200 g
- 600 g kleine groene asperges
- 50 g boter
- 600 g vastkokende aardappelen
- 2 dl bruine fond
- 70 g stiltonkaas
- Enkele eetlepels olijfolie
- 1 lepel witte balsamico
- Peper en zout

Bereiding
1. Blancheer de asperges in kokend gezouten water en spoel ze af onder koud stromend water.
2. Snijd dikke frieten van de aardappelen en pocheer ze voor op 180°C in de friet-ketel. Laat uitlekken op keukenpapier.
3. Bak de entrecote in boter met een beetje olijfolie op hoog vuur naar wens.
4. Kruid af met peper en zout.
5. Haal het vlees uit de pan en laat het onder aluminiumfolie even rusten.
6. Blus de pan met enkele lepels water.
7. Voeg de bouillon toe.
8. Roer hierdoor de kaas en breng op smaak met peper van de molen.
9. Bak ondertussen de frietjes af op 180°C tot ze goudbruin zijn. Bestrooi met een beetje zout.
10. Serveer het vlees met de saus, frietjes en asperges besprenkeld met een beetje witte balsamico.

Meer recepten van Claudia Allemeersch op Zesta.be

Niet te missen