Citroenmousse met rode vruchten en geroosterde amandelschilfertjes

Citroenmousse met rode vruchten en geroosterde amandelschilfertjes

Foto: © heikki verdurme

Claudia kookt met een hart voor seizoensproducten van eigen bodem. Met haar stap-voor-staprecepten en extra tips kan echt iedereen aan de slag.

Nagerecht
Nodig (4 personen)

- 3 dl room
- 8 eigelen
- 1 koffielepel maïzena
- 150 g suiker
- Sap van 2 citroenen
- 2 blaadjes gelatine
- 50 g amandelschilfers
- Rood fruit naar keuze

Bereiding
- Week de gelatine in koud water.
- Breng de room aan de kook. Meng het eigeel met de suiker, maïzena en
citroensap.
- Giet de room over het eimengsel en roer goed met een klopper. Zet de pan weer op het vuur en los hierin de gelatine op. Blijf roeren tot het mengsel dikt.
- Giet het mengsel in een plastic bakje en laat opstijven in de koelkast.
- Rooster de amandelschilfers in een droge pan op het vuur en snijd het fruit in stukjes.
- Serveer een lepel van de mousse met het fruit en de amandel-
schilfers.

Meer recepten van Claudia Allemeersch op Zesta.be

Niet te missen