Rundstartaar met sojamayonaise en gekonfijte tomaatjes

Rundstartaar met sojamayonaise en gekonfijte tomaatjes

Foto: © heikki verdurme

Claudia kookt met een hart voor seizoensproducten van eigen bodem. Met haar stap-voor-staprecepten en extra tips kan echt iedereen aan de slag.

Voorgerecht
Nodig (4 personen)

- 400 g runderfilet blauw-wit
- 4 tomaten
- 1 sjalot
- Enkele eetlepels olijfolie
- 1 lepel fijne suiker
- Peper en zout
- 4 lepels mayonaise
- 1 lepel zachte sojasaus
- Enkele blaadjes jonge sla
- Parmezaanschilfers

Bereiding
- Verwarm de oven voor op 110°C. Maak aan de onderkant van de tomaten een kruisje en dompel ze 10 seconden onder in kokend water. Spoel ze onder koud stromend water en verwijder de schil.
- Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes, leg het vruchtvlees in een bakblik en kruid met peper en zout en strooi er een beetje suiker over. Besprenkel met olijfolie en konfijt de tomaten gedurende 1 uur in de oven.
- Meng de mayonaise met de sojasaus en maak de jonge sla schoon.
- Versnijd de runderfilet in zeer kleine brunoise met een zeer scherp mes. Je kan de filet even in de diepvries leggen vooraf om gemakkelijker te snijden. Snipper de sjalot fijn en meng met het rundvlees. Breng de tartaar op smaak met peper en zout, en olijfolie.
- Serveer de tartaar met de tomaatjes, een beetje jonge sla en werk af met de sojamayonaise en Parmezaanse kaas.

Meer recepten van Claudia Allemeersch op Zesta.be

Niet te missen