Origineel huwelijkscadeau van over hele wereld

Meer dan tweeduizend kaartjes met gelukwensen

Meer dan tweeduizend kaartjes met gelukwensen

Onder meer Fabian Cancellara, Johnny Logan en prins Charles stuurden een kaartje. Foto: pli

Mesen -

Isabelle Castelein (28) en Emmanuel Depré (27) hebben 2.043 kaartjes met gelukwensen gekregen voor hun trouwfeest.

De kaartjes komen van over de hele wereld. Het was Marc Castelein uit Ieper, de peter van Isabelle, die hiervoor samen met zijn vrouw Lydia Knockaert zorgde. Isabelle, die huishoudhulp is bij Randstad, en Emmanuel, die kelner is in restaurant ‘tEilandje in Ieper, leerden elkaar kennen via Netlog en Facebook. Begin oktober 2010 hadden ze hun eerste date. Het klikte meteen. Emmanuel woonde toen nog in Brugge. Maar al snel verbleef hij vaker in Mesen bij Isabelle dan op zijn appartement in Brugge. Het duurde niet lang voor er trouwplannen kwamen en het was een traditie in de familie van Isabelle dat er dan iets speciaals wordt gedaan.

Haar peter Marc kwam dankzij zijn dochter Bianca op het idee om aan bekende mensen te vragen om een kaartje te sturen. ‘Via wikipedia zijn ze namen van bekende mensen over de hele wereld gaan opzoeken. Ze stelden een e-mailtje op, dat door de leerkrachten van de kinderen in het Frans en het Engels werd vertaald. Ze hebben het naar 12.000adressen verstuurd,' vertelt Isabelle.

Speciale show

Marc en Lydia hoopten op zo'n vijfhonderd reacties, maar uiteindelijk zijn het er 2.043 geworden. Ze hebben die op het huwelijksfeest met een speciaal showtje aan het jonge koppel overhandigd.

‘De kaartjes met gelukwensen komen onder meer van de Belgische ambassadeurs in Burundi, Ierland en China. Maar ook van artiesten als Bart Kaëll, Will Tura en Johnny Logan. Of van sportlui zoals Fabian Cancellara en Bart Wellens. We kregen ook gelukwensen van het Belgisch koningshuis, van Prins Alexander en prinses Maxima van Nederland en prins Charles van Engeland. Van paus Benedictus kregen we een postogram, waarin hij ons zijn apostolische zegen geeft', zeggen Isabelle en Emmanuel.

Markske

Leuk vonden ze ook het kaartje van Herman Verbruggen, Markske uit FC De Kampioenen. Hij stuurde eentje met een autootje op en de boodschap ‘onhandige felicitaties'. Sommigen stuurden met het kaartje ook een geschenkje mee, zoals een kookboek, cd's en singletjes. Het werd een cadeau dat ze nooit meer gaan vergeten.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio