Club Brugge niet voorbij derdeklasser

Club Brugge niet voorbij derdeklasser

Foto: BELGA

Georges Leekens kon zijn debuut als trainer van Club Brugge niet winnend afsluiten. Op bezoek bij derdeklasser Wetteren moest een mak blauw-zwart een 2-2 toestaan.

Een gelijkspel in de eerste oefenmatch onder de nieuwe coach Georges Leekens: Club Brugge had op meer gehoopt bij de trip naar het naar derde klasse gedegradeerde Standaard Wetteren. Club had voortdurend balbezit, maar kon te weinige uitpakken met versnellingen of acties. Leekens wilde niet te zwaar tillen aan het resultaat.

‘Dat was een slome training', aldus Leekens. ‘Iedereen mocht spelen, het tempo lag laag. Dit was ook nog maar onze eerste wedstrijd. De snelheid van uitvoering is een werkpunt. Bovendien wachten we nog op de internationals die een meerwaarde bieden. Er is nog redelijk wat werk. De kwaliteit moet nu omhoog.'

Carlos Bacca maakte voor 2.000supporters de twee Brugse doelpunten. De eerste na een verdedigende blunder bij Wetteren, de tweede na een prima doorsteekpass van Vázquez. In het laatste halfuur liet Leekens een aantal jongeren opdraven. Ook Mémé Tchite debuteerde en pakte meteen uit met een goede actie. In de slotminuut zorgde Elewaut voor de gelijkmaker.

Blessure Donk

Ryan Donk moest al na 26minuten het veld verlaten. De Nederlandse verdediger blesseerde zich op training al aan de enkel en het scheenbeen. Vandaag moet nader onderzoek duidelijk maken wat er precies aan de hand is. Belofte Engels was even groggy, maar dat bleek achteraf niets ernstigs. Akpala (kuit) kwam niet in actie.

Vandaag sluiten Høgli en Refaelov aan bij de trainingen. Woensdag vliegt Ivan Trickovski naar België. De Macedonische flankspeler van APOEL Nicosia legt donderdag medische testen af en tekent daarna zijn contract voor vier seizoenen. EK-ganger Niki Zimling wordt verwacht op 13juli. Vrijdag speelt Club een tweede oefenwedstrijd, bij de Nederlandse amateurs van HSV Hoek.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES