Schumacher en Hamilton naar wedstrijdjury

Schumacher en Hamilton naar wedstrijdjury

Foto: Jobat.be

Michael Schumacher en Lewis Hamilton zijn door de wedstrijdjury op het matje geroepen voor raceincidenten tijdens de GP F1 van Europa in Valencia. De Duitser (Mercedes) werd derde, de Brit moest opgeven in de voorlaatste ronde.

Schumacher mocht voor het eerst sinds zijn comeback in de Formule 1 in 2010 op het podium, maar moet zich nu verdedigen tegen de beschuldiging dat hij niet vertraagde bij de gele vlag aan het einde van de wedstrijd na de crash van Hamilton met Pastor Maldonado. Bovendien zou Schumacher zijn DRS-systeem op dat moment gebruikt hebben, tegen het reglement in.

Hamilton gefrustreerd

Hamilton werd opgeroepen om de omstandigheden uit te leggen die hebben geleid tot zijn crash met Maldonado (Williams) op het moment dat de twee vochten om de derde plaats.

Lewis Hamilton reageerde na afloop van de race alvast gefrustreerd na een nieuw incident met Maldonado. Het stuur van zijn wagen kreeg wat te verduren en werd uiteindelijk enkele meters uit de wagen gegooid.

Ook Maldonado was ontevreden en beschuldigde de Brit van 'niet rijden als een kampioen. Hij reed me van het parcours, hij liet me geen enkele ruimte in de bocht. Ik kon de crash niet vermijden. Ik weet niet waarom hij zo reed, dat was alvast een erg agressief manoeuvre.'