Fietspaden langs steenweg naar Hondzocht Bussen rijden om door verzakking aan Zavel

Lembeek/Brussel -

Het Vlaams Gewest is van plan fietspaden aan te leggen langs de Hondzochtsesteenweg in Lembeek van aan de Edingensesteenweg tot aan de grens met Tubize in Waals-Brabant. Het project kost 750.000 euro.

Ook het kruispunt met de Edingensesteenweg en de Hondzochtsesteenweg zal worden herbekeken en heringericht.

Momenteel wordt er gewerkt aan ontwerpplannen, die nog met de stad Halle besproken zullen worden. Bedoeling is al dit najaar van 2012 het werk aan te besteden.

Vooraleer de werken echt kunnen starten, moeten de nutsmaatschappijen nog werken uitvoeren en leidingen verleggen. Die werken zijn gepand voor begin 2013. Pas daarna kan de eigenlijke aanleg van het fietspad van start gaan.

De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB leidt buslijnen 27 en 95 richting centrum nog enkele dagen om door een grondverzakking in de Bodenbroekstraat aan de Zavelkerk. De stadsdiensten werken aan een tijdelijke oplossing in afwachting van grondige herstellingen begin augustus.

Bus 27 richting Zuidstation wordt omgeleid tussen de haltes Grote Zavel en Vossenplein. Bus 95 richting Anneessens is omgeleid tussen de haltes Grote Zavel en Beurs. In de richting van Heiligenborre wordt het gewone traject gevolgd.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio