Moussaka met tomatenpassata, gehakt en aardappelen

Moussaka met tomatenpassata, gehakt en aardappelen

Foto: *

Elke dag serveren we u een recept met producten van eigen bodem, lekkers van bij ons.

Ingrediënten voor 6 personen

8 middelgrote gekookte aardappelen (16 min koken)
1 kg (lams)gehakt, mag ander zijn
2 sjalotten
knoflook naar believen
1 fles tomatenpassata
2 aubergines
4 tomaten
2 bolletjes mozzarella
peper en paprikapoeder
olijfolie en/of boter

Bereiding

Kook de aardappelen en laat ze volledig afkoelen.

Snij de tomaten in dunne schijfjes en zet deze klaar.

Snij mozzarella en aardappelen in schijfjes.

Maak de aubergines schoon en snij ze in blokjes. Zet je een halfuur in koud water met flink wat zout, zodat het ranzige uit de aubergine trekt. Bak daarna gedurende 8 minuten de aubergine met olijfolie met flink wat paprikapoeder. Stoof onder een gesloten deksel op een laag vuur. Zet opzij.

Neem een ajuin en wat look en stoof aan, bak hierop het (losse!) gehakt, en doe er na het bakken een fles tomatenpassata bij. Laat 10 minuten sudderen.

Neem een vuurvaste schotel en strijk die in met olijfolie. Bedek de bodem met schijfjes aardappel, bestrooi met peper. Daarna een laagje vleessaus, laagje aubergine, laagje tomaat. Herhaal dit en eindig met een laagje vleessaus. Als laatste een laag mozzarella. Zet dit alles in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 45 min. Serveer met stokbrood en een glaasje rode wijn.

Niet te missen