Liquigas met Basso in steun voor Nibali en Sagan naar Tour

Liquigas trekt met de 34-jarige Italiaan Ivan Basso in steun voor zijn 27-jarige landgenoot Vincenzo Nibali naar de 99ste Tour de France, die zaterdag in Luik van start gaat. Nibali deelt het kopmanschap met de 22-jarige Slovaak Peter Sagan, die zijn tourdebuut maakt.

'Nibali gaat voor het eindklassement, Sagan voor ritzeges en Basso is de directeur die alles in goede banen moet leiden', verklaarde ploegleider Stefano Zanatta dinsdag. 'Voor Sagan is een ritzege het enige hoofddoel. Al de rest is bonus.'

Basso was kopman voor de Ronde van Italië. Daarin werd hij vijfde. In de Ronde van Frankrijk stond hij twee keer op het podium. Hij was derde in 2004 en tweede in 2005. Vorig jaar werd hij achtste. Nibali leverde met een zevende plaats in 2009 zijn beste tourprestatie. De afgelopen twee jaar reed hij de Ronde van Italië (3e in 2010, 2e in 2011) en de Ronde van Spanje, die hij in 2010 won.

Selectie Liquigas:
Ivan Basso (Ita), Federico Canuti (Ita), Kristjan Koren (Sln), Dominik Nerz (Dui), Vincenzo Nibali (Ita), Daniel Oss (Ita), Peter Sagan (Slk), Sylwester Szmyd (Pol), Alessandro Vanotti (Ita)


 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES