Deman: ‘Na de zaak-Ye durfde ik nergens nog solliciteren'

Deman: ‘Na de zaak-Ye durfde ik nergens nog solliciteren'

Foto: mvh

Dik zes jaar na zijn betrokkenheid bij de omkoopzaak rond de Chinees Zheyun Ye gaat gewezen Lierse-assistent Patrick Deman weer aan de slag in eerste klasse. Hij wordt keeperstrainer bij KV Kortrijk.

In 2006 brak een gigantisch gokschandaal los. Lierse-coach Paul Put was daarbij een spilfiguur. Deman werd als spijtoptant later vrijgesproken, maar verdween op het hoogste niveau compleet van het toneel.

De voorbije drie seizoenen was hij hoofdtrainer bij vierdeklasser Sparta Petegem. ‘Daar afscheid nemen, was heel moeilijk. Maar ik voelde dat ik als hoofdcoach misschien niet hoger zou raken.'

Deman blijft halftime actief als vertegenwoordiger in vleeswaren, maar gaat na de stage van Kortrijk in Vecmont ook halftijds aan de slag bij de club van Hein Vanhaezebrouck.

‘Een terugkeer langs de grote poort wil ik het niet noemen. Ik vrees dat ik de zaak-Ye nooit helemaal zal kunnen afsluiten en daardoor heb ik bewust ook nooit gesolliciteerd naar een post op het hoogste niveau. Maar bij Kortrijk kennen ook de mensen van het bestuur me goed. Zoveel jaren geleden heb ik een verkeerde beslissing genomen, maar voetbal blijft mijn passie. Door in iets nieuws te stappen, probeer ik het verleden achter te laten.'

Corrigeer