Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor files naar Werchter

Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor files naar Werchter

Foto: Photo News

WERCHTER - Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor heel wat extra verkeersdrukte op de lokale en gewestwegen in de driehoek tussen Aarschot, Leuven en Mechelen door het muziekfestival Rock Werchter. Een bijzondere waarschuwing geldt voor donderdag 28 juni, wanneer veel kampeerders arriveren.

De festivalzone in Werchter is bereikbaar via de E19 Antwerpen-Brussel en via de E314 Lummen-Leuven. De routes naar de parkeerterreinen rond het festival staan met behulp van dynamische signalisatieborden al aangegeven op die twee snelwegen. 'Bezoekers zetten in de buurt van Werchter best hun gps uit en volgen de aanwijzingen op de snelweg om bij een vrije parkeerplaats te geraken', klinkt het.

Gratis trein en bus

Het openbaar vervoer is veruit de beste manier om het festivalterrein te bereiken. De NMBS zet extra treinen in en met een festivalticket kunnen festivalgangers gratis naar Leuven sporen. De Lijn zorgt bovendien voor gratis pendelbussen van aan het station van Leuven naar de festivalzone. Omdat de bussen een speciaal traject volgen, duurt de busrit tussen het station en de festivalzone maar 15 minuten.

Ook om iemand af te zetten of op te halen is het station van Leuven de beste locatie. Er is een Kiss & Ridezone in de Werkhuizenstraat in Leuven.

Omgeving Haacht, Rotselaar en Werchter vermijden

Wie niet naar het festival in Werchter gaat, vermijdt van donderdag 28 juni tot en met maandag 2 juli best de ruime omgeving van Haacht, Rotselaar en Werchter. Ook op de N26 tussen Mechelen en Leuven zal het zeer druk zijn.

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S