Gevulde kip op zijn Frans

Gevulde kip op zijn Frans

Foto: *

Elke dag serveren wij u een recept met producten van eigen bodem, lekker van bij ons.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 flinke ontbeende kip
  • 2 sjalotten
  • 2 bakjes paddenstoelen
  • 750 g gevogeltegehakt
  • 1 ei
  • 6 el broodkruim
  • 4 el gesneden gedroogde abrikoos
  • 4 el gehakte pistachenoten
  • 1 ui
  • 1 grote wortel
  • 1 takje selder
  • 1 dl witte wijn
  • 4 ontvelde en ontpitte tomatenboter
  • een halve el fijngesneden rozemarijn
  • verse dragon
  • nootmuskaat of foeliecayennepeper
  • peper en zout

Bereiding

Stoof de gesnipperde sjalotten glazig. Voeg de gesneden paddenstoelen toe en kruid met de rozemarijn. Bak kort maar hevig.

Voeg de paddenstoelen bij het gehakt. Doe er het ei, broodkruim, de gedroogde abrikoos en pistachenoten bij.

Kruid flink met peper en zout, nootmuskaat of foelie en cayennepeper.

Vul de borst en de dijen van de kip met het gehakt en naai dicht met keukengaren. Kruid de kip met peper en zout en kleur rondom in hete boter.

Leg er grof gesneden ui, wortel en selder rond en het in stukken gesneden karkas. De groenten zorgen ervoor dat de boter niet verbrandt, het karkas voor een lekkere saus.

Blus met de witte wijn en leg er de tomaten op.

Bak drie kwartier tot een uur in een oven op 160°C. Overgiet regelmatig met het braadvocht.

Terwijl we de kip laten rusten, kunnen we de saus afwerken. Giet het braadvocht door een zeef en ontvet. Laat verder inkoken en werk af met enkele klontjes koude boter en fijngesneden dragon.

Serveer de kip met een Provençaals ovenaardappeltje.

Niet te missen