FOTOSPECIAL. Tweeduizend dorpen overspoeld door overstromingen in India

In het noordoosten van India hebben hevige overstromingen als gevolg van zware moessonregens meer dan tweeduizend dorpen overspoeld. Minstens 27 mensen zijn om het leven gekomen. Honderdduizenden mensen zijn gestrand in het gebied. Het dodental zal vermoedelijk nog verder oplopen.

De Indiase luchtmacht heeft voedselpakketten gedropt en met helikopters worden hulpverleners naar de getroffen gebieden gebracht. Ongeveer een miljoen mensen hebben hun huis verlaten als gevolg van de overstroming van de Brahmaputra. Telefoonlijnen zijn beschadigd en ook het treinverkeer ondervond ernstige hinder. Sommige stukken spoor zijn bedekt met een laag modder.

'We hadden nooit gedacht dat de situatie zo erg zou worden toen het waterpeil in de rivieren door de moessons een week geleden begon te stijgen', aldus Nilomoni Sen Deka, een minister van de deelstaat.

Een kudde Aziatische olifanten, zo'n zeventig stuks in totaal, hebben op een droog stuk oever hun heil gezocht. Normaal vermijden de dikhuiden contact met mensen en de situatie wordt dan ook nauwlettend in de gaten gehouden.

'De jumbo's hebben nog geen problemen veroorzaakt, maar we houden het goed in de gaten', aldus het natuurbeheer in Assam.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees