Van den Broeck: 'Aanvallen als Wiggins en Evans het lastig krijgen'

Jurgen Van den Broeck start zaterdag in Luik als absolute kopman van Lotto-Belisol in de Tour. De renner uit Herentals wil de editie 2011, toen hij na een zware val moest opgeven, doorspoelen met een schitterende prestatie dit jaar.

'Ik heb er dit jaar echt alles aan gedaan om tot een goed resultaat te komen. Lukt het dit jaar niet, dan heb ik me alvast niets te verwijten. Lukt het wel, dan is dat een droom die uitkomt', vertelde VdB vrijdag tijdens een persconferentie in het rennershotel in Herstal.

'De Tour kan overal beslecht worden. De eerste week kan je de Ronde van Frankrijk nog niet winnen, maar wel verliezen. Valpartijen, waaiervorming in het peloton en noem maar op.' De renner van Lotto-Belisol verwacht nog geen definitieve beslissingen na de eerste tijdrit. 'Er zal wel al het een en ander bepaald zijn. Maar met de bergritten volgt het echte werk. Wiggins en Evans zijn de mannen die ik in het oog moet houden. Krijgen zij het op een klim lastig, dan is dat voor mij het sein om aan te vallen. Ik ga alvast voor een schitterende prestatie in deze Tour', verzekert Van den Broeck.

'Ik word elk jaar sterker, zowel op fysisch als mentaal vlak. Ik onderhield net als vorig jaar hetzelfde trainingsschema, daar voel ik me goed bij. Vanuit de ploeg kreeg ik voldoende steun en vertrouwen. Ook mannen als Greipel willen in het gebergte voor mij te werken, dat zegt toch wel iets over de groepsgeest.'

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES