Witte trui maakt Megabike nóg spannender

Witte trui maakt Megabike nóg spannender

Steven Kruijswijk Foto: AP

Nieuw dit jaar in Megabike is dat ook de strijd om de witte trui in de Tour meetelt. De eerste drie in het jongerenklassement krijgen na elke rit respectievelijk 100, 50 en 20 punten. Voor de eerste tien in de eindstand zijn er punten van 1.000 tot 50.

 Van alle kanshebbers zijn dit onze vijf favorieten:

Tejay van Garderen (23) heeft slechts één doel: Cadel Evans aan een tweede eindzege helpen. De Amerikaan pakte eerder dit jaar al de witte trui in Parijs-Nice (5de). Vorige maand werd hij derde in de lange tijdrit van Californië.

Rein Taaramäe (25) verspeelde in de Tour van 2011 zijn witte trui op Alpe d’Huez en strandde als twaalfde in de eindstand. Nadien in de Vuelta won de Est een zware bergrit. Klierkoorts en een gebroken elleboog dwarsboomden zijn voorbereiding op deze Tour.

Steven Kruijswijk (25) is de joker van Rabobank. Hij imponeerde vorig jaar in de Giro en eindigde als negende. De Noord-Brabander bewees in de jongste Ronde van Zwitserland (8ste) dat hij klaar is voor zijn Tourdebuut.

Wout Poels (24) moest vorig jaar ziek zijn eerste Tour verlaten. In de daaropvolgende Vuelta werd hij achttiende na twee ijzersterke prestaties op weg naar Valdepenas de Jaen (2de) en de top van de Angliru (2de).

Thibaut Pinot (22) is de jongste van het hele pak. Het toptalent van FDJ bewees in 2011 dat hij bergop minstens de evenknie is van Robert Gesink. Hij verbaasde de voorbije weken opnieuw in Romandië en Zwitserland.


DE 15 VAN KEVIN SEELDRAEYERS

Rang 1: Cavendish – Wiggins – Evans – Sagan

Rang 2: Mollema – Horner – Menchov – Gilbert – Kiserlovski

Rang 3: Kessiakoff – Ten Dam – Di Gregorio – Pinot – Vande Velde – Zabriskie

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES