Ook dit zal u onthouden van het EK 2012

Ook dit zal  u onthouden van het EK 2012

Gianluigi Buffon Foto: AFP

Het EK in Polen en Oekraïne legde een grabbelton aan emoties bloot. Als straks alle spanning is weggeëbd, blijven toch de meest beklijvende momenten op het netvlies gebrand.

Super Mario

Niemand kan om Mario Balotelli heen. Maar er waren nog wel meer Super Mario's. Wat te zeggen van Mario Gomez, die twee keer scoorde tegen Nederland maar daarna prompt naar de bank vloog? Ook Mario Mandzukic, spits van Kroatië, legde er drie in het mandje.

De blunder van Sara

Sara Carbonero, het lief van Iker Casillas, vroeg de brave Iniesta als interviewster van Telecinco waarom hij geen penalty had getrapt tegen Portugal. Waarop de bleke Spanjaard langs zijn neus meegaf dat zijn penalty er toch wel leuk inging. ‘Het waren de zenuwen', verontschuldigde Sara zich.

Het zure gezicht van Buffon

Net Duitsland uitgeschakeld in de halve finale, maar toch trok Gigi Buffon (foto) met een zuur gezicht naar de kleedkamer. De reden: hij vond zijn ploegmaats net iets te weinig geconcentreerd in de laatste vijf minuten.

Psycholoog Robben

Arjen Robben toonde zich een volleerd psycholoog door uit te leggen waar het fout liep voor Oranje. ‘Het is heel moeilijk voor ons omdat er te veel grote ego's zijn', verklaarde hij. ‘Als je als team iets wil bereiken, moet je die opzijschuiven.'

Pelgrim Prandelli

De Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli begreep dat je soms wat geluk van bovenaf moet afdwingen. Na de kwalificatie voor de kwartfinale, de halve finale en de finale trok hij telkens op bedevaart.

Té sexy Lena

Lena Gercke, de toekomstige van Sami Khedira, haalde met vlag en wimpel de titel ‘WAG van het EK' binnen. De Duitse federatie waarschuwde zelfs dat ze zich minder sexy moest kleden, wegens te veel jaloerse blikken bij de andere vrouwen.

Live uit Frankrijk

Vorige speeldag

Speeldag 3

GS W V G DS P
1 Italië 3 2 1 0 3/1 6
2 België 3 2 1 0 4/2 6
3 Ierland 3 1 1 1 2/4 4
4 Zweden 3 0 2 1 1/3 1