Roger Federer niet ongerust over rugpijn

Roger Federer niet ongerust over rugpijn

Foto: AFP

Roger Federer heeft zich maandag geplaatst voor de kwartfinales van Wimbledon ten koste van onze landgenoot Xavier Malisse. De Zwitser won in vier sets (7-6 (7/1), 6-1, 4-6, 6-3), ondanks de rugpijn waarvan hij al sinds begin mei last heeft.

Federer vroeg tijdens de match twee keer een medische time-out om zich te laten verzorgen in de vestiaire en pijnstillers te nemen.

'Al in het begin van de eerste set voelde ik weer iets aan mijn rug. Ik kon nog drie of vier spelletjes spelen, maar daarna heb ik de kiné geroepen en besliste ik om me binnen te laten verzorgen', doet Federer zelf het relaas. 'Ik denk dat het komt door de vijfsetter, vrijdag tegen Benneteau, de twee dagen rust daarna en dan vandaag die koude wind. Maar ongerust ben ik niet, ik heb in de loop der jaren al veel last van mijn rug gehad. Het verdwijnt even snel als het komt.'

Federer, zesvoudig winnaar op Wimbledon, staat al voor de 33e keer op rij in de kwartfinales van een Grand Slam. Daarin neemt hij het op tegen de Rus Mikhail Youzhny (ATP 33), hij rekende in de achtste finales af met de Oezbeek Denis Istomin (ATP 39).