Bewoners krijgen woongarantie

Laakdal -

De inwoners van de Rozenstraat, de Violettenstraat, Akkerwinde en Korenbloem in Groot-Vorst in Laakdal krijgen de garantie van de Geelse Huisvesting dat ze in hun wijk mogen blijven wonen.

Bovendien werkt de huisvestingsmaatschappij ook aan een plan om nieuwe, energiezuinige woningen te bouwen in de wijk, zonder dat de bewoners hun wijk moeten verlaten. ‘Begin 2011 hield de Geelse Huisvesting een bewonersvergadering waarop het plan werd voorgesteld om de huizen in de betrokken straten volledig te renoveren’, zegt burgemeester Tine Gielis (CD&V). Deze plannen zorgden voor heel wat uiteenlopende reacties van de bewoners, waardoor de Geelse Huisvesting besliste om de plannen op te schorten.

Energiezuinig

‘We maakten een aantal concrete afspraken met de huisvestingsmaatschappij’, zegt Gielis. ‘Zo gaan ze nieuwe energiezuinige woningen bouwen. De mensen krijgen hiermee de garantie dat ze in hun buurt mogen blijven wonen. Daarnaast zal de gemeente Laakdal de woonwijk voetpaden, beplanting en wegen vernieuwen.’

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio