ParkPop keert terug met steun van gemeente

ParkPop keert terug  met steun van gemeente

Dankzij het gemeentebestuur kan ParkPop blijven bestaan.

Oostkamp -

Op zondag 19 augustus is er de elfde editie van ParkPop. Het gratis festival dreigde te verdwijnen, maar het gemeentebestuur sprong in de bres.

Het zag er lange tijd niet goed uit voor het gratis muziekfestival ParkPop, maar op zondag 19 augustus komt er dan toch een elfde editie van het succesvolle evenement. Op de affiche prijken Dream Show, Leki, Kato, Stash, Chef's Special, Meuris vs. De Leeuw en Café Flamand. De vorige editie lokte 10.000 bezoekers naar het Beukenpark. Toch wou de organisatie er de brui aan geven. ‘Door het toenemende succes werd het financieel risico te groot’, zegt voorzitter Frederik Teerlinck van het ParkPop-comité. ‘Omdat het festival gratis is, halen we onze inkomsten zo goed als uitsluitend uit de drankverkoop. Aangezien die verkoop sterk afhankelijk is van het weer is er een groot financieel risico gemoeid met dit festival. Anderzijds konden verschillende leden van het comité het festival niet langer combineren met hun job of gezin. Dus werd overwogen om te stoppen in schoonheid.’

Omdat het gemeentebestuur ParkPop niet graag zag verdwijnen, kwam het met extra geld over de brug. De subsidie werd opgetrokken naar 5.000 euro en er werd een slecht-weer-garantie uitgewerkt die financieel verlies door slecht weer tot maximaal 12.000 euro dekt. Daarnaast werd beslist om ParkPop in hetzelfde weekend te organiseren als Gipsy's in het Park.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio