Kinderpasta met finettes

Kinderpasta  met finettes

Foto:

Elke dag serveren wij u heerlijke streekrecepten, lekker van bij ons.

Ingrediënten

100 g finettes
1 ui, fijngesneden
400 g gekookte vlinderpasta of macaroni
100 g kerstomaatjes, gehalveerd
1/2 courgette, in blokjes gesneden
olie om in te bakken
2 eieren
2 dl melk
geraspte kaas naar keuze
peper en zout

Bereiding

Kruid de finettes met peper en zout. Bak ze kort met de ui rondom.

Voeg de gehalveerde tomaten en courgetteblokjes toe en roerbak nog een paar minuten.

Meng alles met de macaroni en kruid met peper en zout. Doe het mengsel in een ovenschotel.

Meng de melk met de eieren en giet het mengsel over de macaroni.

Bestrooi met geraspte kaas.

Bak de macaroni gedurende 30 minuten op 225°C. Serveer met wat salade.

Weetje: De naam ‘finettes' vertelt al dat de sneetjes fijn en licht zijn. Omdat finettes uit het magere rugstuk van het varken gesneden worden, zijn ze niet vet, bevatten ze weinig cholesterol en zitten er een massa essentiële voedingsstoffen in.

 

Meer informatie op www.lekkervanbijons.be

Niet te missen