Toerisme Vlanderen steunt toeristische projecten

Halle/Herne -

Toerisme Vlaanderen komt met 14 miljoen subsidies over de brug om innoverende en baanbrekende toeristische projecten in Vlaanderen te ondersteunen.

186 projecten werden ingediend waarvan er 80 weerhouden werden voor steun. Onder de gelukkigen ook drie projecten uit het Pajottenland.

Halle krijgt van minister Geert Bourgeois (N-VA) 85.600 euro. Het grootste deel is bedoeld voor het maken van de film ‘Het mysterie van de bouwmeester’ over de Halse basiliek waaraan ook acteur Hubert Damen zijn medewerking verleent. Een ander deel gaat naar de inrichting van een volwaardig toerismekantoor en bezoekerscentrum in het historisch stadhuis op de Grote Markt. De plannen om het stadhuis uit te breiden met een glazen achterbouw zitten momenteel in de fase van de voorstudie.

De gemeente Herne krijgt 22.778 euro subsidies om het Markpad tussen Herne, Galmaarden en Bever te verbeteren en te bewegwijzeren. Dit Markpad zal opgenomen worden in de uitbreiding van het wandelnetwerk Pajottenland met deze drie gemeenten.

Toerisme Vlaams-Brabant zal tevens peilen naar de tevredenheid van de wandelaars in het Pajottenland en naar het bestedingsgedrag langs het netwerk. Toerisme Vlaams-Brabant krijgt hiervoor 105.191 euro subsidies.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio