Naar volledige vrijspraak Wickmayer en Malisse

Wickmayer Foto: Photo News

Het zag er al goed uit voor de tennissers Yanina Wickmayer en Xavier Malisse in de whereaboutszaak, nu mogen ze helemaal op beide oren slapen.

Eerder trok het Wereld Anti-Doping Agentschap (Wada) zijn staart in en zag het af van het beroep tegen de vrijspraak van de tennissers, en konden de tennissers dus verder spelen. Nu wil ook het Vlaams Dopingtribunaal (VDT) zich niet meer mengen in de zaak. In een van de <evenzaken haalden Malisse en Wickmayer hun slag thuis en moest de Vlaamse gemeenschap de wetgeving aanpassen aan de Wada-wetgeving.</P>

Deze beslissing van het VDT gaat nog een stap verder: ze heeft namelijk gevraagd aan het Internationale Sporttribunaal (TAS) - dat de schorsing van Malisse en Wickmayer uitsprak - om de zaak-Malisse en Wickmayer, die al enkele jaren aansleept, volledig te wissen.

Anders gezegd: wat enkele jaren geleden een Mission impossible leek - twee tennissers tegen de hoogste sportieve rechtsinstantie - is helemaal uitgedraaid in het voordeel van de topsporters.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES