Vargas mist competitiestart en Champions League

Vargas mist competitiestart en Champions League

Foto: Belga

Nadat hij zijn elleboog ontwrichtte op training, is Roland Vargas er niet bij op de stage van Anderlecht in Oostenrijk. In de omgeving van de Venezolaan werd vorige week nog gezegd dat hij drie weken out zou zijn en dat hij hoopte om terug te zijn voor de competitiestart op 28 juli, maar dat blijkt een erg optimistische inschatting.

In medische kringen wordt aangenomen dat Vargas zeker zes tot acht weken zal nodig hebben vooraleer hij weer voluit zal kunnen voetballen. De elleboog van de Zuid-Amerikaan was volledig verdraaid en hij mocht van geluk spreken dat het geen breuk was of dat de ligamenten niet gescheurd waren. Het gewricht moest wel onder verdoving worden rechtgezet.<

Vargas zal snel weer kunnen trainen, maar dat zal dan wel zonder contact of duels moeten gebeuren. Hij moet meerdere fases doorlopen vooraleer hij zijn arm weer volledig zal kunnen strekken. Het is schier onmogelijk dat hij de eerste competitiematch op Kortrijk haalt en ook de Champions League-voorronde op 31 juli en 7 augustus zal te vroeg komen. Al hoopt Vargas uiteraard om nog wat tijd af te knabbelen van zijn revalidatieproces. Lucas Biglia kon vorig jaar ook sneller dan verwacht weer voetballen na zijn schouderoperatie.

Fernando Canesin miste gisteren de avondtraining nadat hij zijn voet had verzwicht. Ook Jovanovic bleef in het hotel.