Julie Croket met succes geopereerd aan linkerknie

DENDERMONDE - Een zware knieblessure doorkruiste vorige week de olympische plannen van Julie Croket. Gisterenmorgen werd de zondag 18 geworden Oost-Vlaamse topturnster met succes geopereerd. Er wacht haar een revalidatie van vier tot zes maanden.

'Het slechte nieuws bracht eigenlijk ook goed nieuws met zich mee. De operatie aan de afgescheurde voorste kruisband van de linkerknie is goed verlopen. Maar vooral, er werden geen complicaties aan de meniscus vastgesteld. Bij een eerste controle had de dokter zich al in die zin uitgelaten, maar de ingreep heeft dat vermoeden bevestigd. Nu is de kans op herval zo goed als uitgesloten. Dat is en hele geruststelling met het oog op de toekomst van haar carrière. Met andere woorden, ik ben ervan overtuigd dat Julie haar topniveau kan herwinnen. Alleen zal alles veel tijd vergen. Maar dat zal ze er voor over hebben', aldus vader Stanny Croket die gisteren met de familie de hele dag bij Julie bleef in het AZ Sint-Blasius in Dendermonde.

De operatie werd uitgevoerd door dokter Philippe Natens. 'Ze voelt zich in de gegeven omstandigheden goed, maar wel heel moe. De pijn is draaglijk en wordt geminimaliseerd door de vele pijnstillers'.

Julie mag vandaag al naar huis. 'Maar eerst zullen we nog een uitgebreid gesprek voeren met de dokter over haar revalidatie. Het zal heel belangrijk worden om niets te forceren. Alles zal zijn tijd vergen en dan ben ik er relatief zeker van dat ze terug naar de top kan klimmen. Over de Olympische Spelen ga ik het met haar nu niet meteen hebben. Rio 2016 ligt bovendien nog veraf, maar het wereldkampioenschap in het najaar van 2013 in Antwerpen wordt haar sportieve focus. Tegen dan moet ze terug de oude kunnen zijn', aldus Stanny Croket.

Julie Croket is alvast niet zinnens om het topturnen op te geven. Ze wil duidelijk niet bij deze grote tegenslag blijven stilstaan. 'Relativeren is een belangrijke familietrek. Recent verloor ik mijn jongere broer. Dat is veel erger, onherstelbaar zelfs. Bij Julie zie ik nu al de eerste tekenen dat ze de revalidatie ziet zitten. Dat schept hoop', aldus nog vader Croket.