Belgische beloften naar finale ploegenachtervolging

Belgische beloften naar finale ploegenachtervolging

Jolien DHoore Foto: Photonews

Het Belgische ploegenachtervolgingstrio is goed begonnen aan de Europese kampioenschappen baanwielrennen. Op de openingsdag zijn Jolien D'Hoore, Sarah Inghelbrecht en Gilke Croket al zeker van een medaille.

Op het EK in het Portugese Anadia realiseerde de Belgische vrouwelijke beloftenploeg in de ploegenachtervolging de tweede tijd. Jolien D’Hoore, Sarah Inghelbrecht en Gilke Croket reden slechts 3:34.060 over de drie kilometer. In de finale wacht een duel met Rusland, dat maar 3:32.408 nodig had.

In het sprinttoernooi voor vrouwen verbeterde junior Shana Dalving in de kwalificaties met 12.459 het nationaal record op de 200 meter met vliegende start. Ze deed beter dan Ine Wannijn (12.65) in 1998. In de 1/8 finales moest Dalving vervolgens wel haar meerdere erkennen in de Nederlandse Elis Ligtlee, maar via de herkansing versierde ze toch een plaats in de kwartfinales.

Nog bij de vrouwen junioren was onze landgenote Lotte Kopecky in de individuele achtervolging goed voor de negende plaats. Voor de twee kilometer had ze 2:32.091 nodig. Voor een plaats in de kleine finale kwam ze bijna twee seconden tekort.