Vier Franse internationals moeten voor tuchtcommissie verschijnen

Vier Franse internationals moeten voor tuchtcommissie verschijnen

Samir Nasri Foto: AFP

Samir Nasri, Yann M’Vila, Hatem Ben Arfa en Jeremy Menez mogen hun wangedrag tijdens het voorbije EK bij de disciplinaire commissie van de Franse Voetbalbond (FFF) gaan uitleggen.

Vier Franse internationals kleurden het afgelopen EK buiten de lijntjes. Het gaat om Samir Nasri, Yann M’Vila, Hatem Ben Arfa en Jeremy Menez. Het kwartet mag hun wangedrag K bij de disciplinaire commissie van de Franse Voetbalbond (FFF) gaan uitleggen. Dat maakte FFF-voorzitter Noël Le Graet dinsdag bekend. "Daarnaast zijn alle bonussen van het Franse team bevroren, zonder uitzondering", voegde de preses eraan toe.

Nasri scoorde in de openingsmatch van Frankrijk tegen Engeland, maar liet zich daarna vooral in negatieve zin opmerken. Hij vierde zijn goal met een ’ta gueule’ richting een Franse sportjournalist, en had na de uitschakeling tegen Spanje opnieuw een aanvaring met een journalist.

Le Graet ontkende voorts dat Didier Deschamps de job als nieuwe bondscoach heeft geweigerd. "Hij vroeg een paar dagen bedenktijd", aldus de voorzitter, die eraan toevoegde dat hij graag zou samenwerken met Deschamps. Laurent Blanc stapte na de uitschakeling op het EK op bij Les Bleus.
BEH
 

Corrigeer

Live uit Frankrijk

Vorige speeldag

Speeldag 3

GS W V G DS P
1 Italië 3 2 1 0 3/1 6
2 België 3 2 1 0 4/2 6
3 Ierland 3 1 1 1 2/4 4
4 Zweden 3 0 2 1 1/3 1