Red panthers kansloos onderuit tegen Duitsland

Red panthers kansloos onderuit tegen Duitsland

Foto: BELGA

De Belgische nationale hockeyploeg is dinsdag in Mainz kansloos onderuitgegaan tegen Duitsland. De partij eindigde op 7-2.

Het was de derde vriendschappelijke voorbereidingswedstrijd op de Olympische Spelen die de twee ploegen tegen elkaar speelden. Afgelopen zaterdag verloor het team van Pascal Kina met 2-0 van de Europese vicekampioen, en zondag werd het een 0-0 gelijkspel.

Woensdag volgt in Mainz een laatste vriendschappelijk duel tegen de Duitsers, en van 12 tot 15 juli wordt er een vierlandentoernooi gespeeld in Bremen. Daarin komt België uit tegen Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en opnieuw Duitsland.

Op 19 juli vertrekken de zestien geselecteerde speelsters, twee reserves en de coachingstaf naar Londen. Tien dagen later start het olympische toernooi. De tegenstander in de eerste wedstrijd is meteen de titelverdediger en nummer één op de wereldranglijst: Nederland. Daarna volgen China (5e), Groot-Brittannië (4e), Japan (9e) en Zuid-Korea (8e). Zelf staan de Belgische meisjes op de 16e plaats.