Basketter Lamar Odom vervoegt 'dream team' van Amerikaanse afzeggers

Basketter Lamar Odom vervoegt 'dream team' van Amerikaanse afzeggers

Foto: Belga

Center Lamar Odom past voor het olympisch baskettoernooi in Londen, zo heeft de Amerikaanse basketfederatie bekendgemaakt. Het lijstje met Amerikaanse spelers die, al dan niet door een blessure, forfait geven, is zo uitgegroeid tot een ’dream team’ op zich: Dwyane Wade en Chris Bosh (Miami Heat), Dwight Howard (Orlando Magic), Derrick Rose (Chicago Bulls), Chauncey Billups (Los Angeles Clippers) en LaMarcus Aldridge (Portland Trail Blazers) gingen Odom al voor.

De 32-jarige Odom (2m08) was het voorbije seizoen bij de Dallas Mavericks goed voor gemiddeld 6,6 punten en 4,2 rebounds. Vorige vrijdag tekende hij een contract bij de LA Clippers, de club waarmee hij debuteerde in de NBA. Hij past niet door een blessure voor de Spelen, maar omdat hij zich liever met zijn nieuwe trainers in Los Angeles wil voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Odom is de zevende speler uit de voorselectie van 20 die forfait geeft voor Londen. De 14 resterende spelers verzamelen donderdag in Las Vegas, zaterdag zou de definitieve selectie van 12 worden bekendgemaakt.

Ook geen Joakim Noah bij Frankrijk

Ook Joakim Noah, in de NBA center bij de Chigaco Bulls, moet forfait geven voor het baskettoernooi op de Spelen. De Fransman is onvoldoende hersteld van een blessure aan de linkerenkel die hij begin mei opliep, zo vertelt hij woensdag in de Franse sportkrant L’Equipe.

'Ik ben helemaal niet klaar. Niet om te lopen, niet om te springen en al helemaal niet om te spelen', zegt de 26-jarige Noah. 'Ik heb nog tijd en training nodig, ik heb niet de vorm van iemand die op de Spelen wil staan. En gezien de problemen met mijn enkels, lijkt niet gaan naar Londen me de slimste beslissing.'

De Franse basketploeg dreigt zo onthoofd aan te moeten treden in Londen, want ook de deelname van Tony Parker hangt aan een zijden draadje. De speler van San Antonio moest twee weken geleden geopereerd worden aan het oog, nadat hij bij een caféruzie gewond raakte door rondvliegend glas.

Woensdag maakt Frankrijk zijn selectie van twaalf spelers voor het olympische baskettoernooi bekend.
 

Corrigeer