Jacques Rogge supportert voor... Saoedische atletes

Jacques Rogge supportert voor... Saoedische atletes

Foto: Photo News

Jacques Rogge vertrouwt erop dat ook Saoedi-Arabië vrouwelijke atletes naar de Olympische Spelen in Londen zal sturen. In dat geval zouden alle 203 landen voor het eerst in de olympische geschiedenis zowel mannen als vrouwen afvaardigen. 'Ik geloof er echt in dat dit realiteit wordt', vertelde de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité woensdag aan het Duitse persagentschap dpa.

'Ik kan het niet met honderd procent zekerheid zeggen, maar ik vertrouw erop dat er Saoedische atletes zullen deelnemen. Dat zou betekenen dat voor het eerst bij alle landen ook vrouwen deelnemen, wat symbolisch van groot belang is', verklaarde Rogge.

Golfstaten Bahrein, Qatar en Saoedi-Arabië zijn de enige landen die tot nu toe geen vrouwelijke deelneemsters toelieten. Brunei en Qatar hebben al bevestigd dat ze naar Londen wel atletes zullen sturen, en recent liet Saoedi-Arabië weten dat het vrouwen toelaat om zich te proberen te kwalificeren voor de Spelen.

Rogge is naar eigen zeggen niet bezorgd dat de Saoedische atletes in eigen land belaagd zullen worden. 'We houden hier geen rekening mee. We geloven dat de vrouwen die zullen deelnemen heel gelukkig zullen zijn, en uitstekend gesteund zullen worden', aldus onze landgenoot.