Gents parket in beroep tegen milde straffen voor Colruytbende

Gents parket in beroep tegen milde straffen voor Colruytbende

Foto: fvv

ZELZATE - Het openbaar ministerie in Gent heeft in de zaak van de zogenaamde Colruytbende beroep aangetekend tegen het vonnis van de Gentse correctionele rechtbank. Dat werd vernomen bij het Gentse parket. De hoofdverdachte had 30 maanden cel met uitstel gekregen voor zijn aandeel in een vechtpartij waarbij een Chiroleider werd neergestoken. Vijf andere verdachten riskeerden 37 maanden cel maar kregen slechts drie maanden cel en 550 euro boete.

De Colruytbende kwam al eerder in aanraking met het gerecht, na overlast rond de gelijknamige supermarkt in Zelzate. Na afloop van een Chirofuif op 31 oktober 2010 waren er diverse rellen en ontstonden er verschillende vechtpartijen. Zes leden van de bende werden ervan beschuldigd een Chiroleider te hebben neergestoken, een dag na de fuif. De leden van de Chiro waren op dat moment de fuiftent aan het afbreken. Na het geweld dat de bende veroorzaakte kwam er protest bij de gemeenschap van Zelzate en werd de nultolerantie ingevoerd.

Het openbaar ministerie had 37 maanden cel gevorderd voor de zes verdachten van de bende, maar de rechtbank achtte voor de vijf nevenverdachten alleen feiten van bedreigingen bewezen. De hoofdverdachte, een 22-jarige jongen die al verschillende veroordelingen opliep, kreeg 30 maanden cel opgelegd. Het Gentse parket gaat in beroep tegen het vonnis. De zaak zal na het gerechtelijke verlof door het hof van beroep in Gent behandeld worden.

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees