Dronken brandstichter Breno wordt bajesklant

Dronken brandstichter Breno wordt bajesklant

Huis van Breno Foto: AP

Breno, de voormalige verdediger van Bayern München, is door een rechtbank van München veroordeeld tot een celstraf van 3 jaar en 9 maanden. De rechter achtte het voldoende bewezen dat het Braziliaanse zorgenkind in september vorig jaar zijn eigen huis in brand stak.

Het huis van Vinicius Rodrigues Borges, alias Breno, ging in de nacht van 19 op 20 september in de vlammen op. De voetballer was in de villa aanwezig, maar kon het gebouw ongedeerd verlaten. Zijn vrouw en vier kinderen waren niet thuis op de bewuste avond. De schade aan het huis werd geschat op één miljoen euro.

De rechter acht het nu bewezen dat de voetballer zelf de brand veroorzaakte, en zag geen verzachtende omstandigheden voor de Braziliaan, die dronken was op het moment van de feiten. Door de celstraf ziet hij zich een transfer naar Lazio Rome door de neus geboord.

Breno speelde sinds 2008 voor Bayern, maar kon onder meer door blessures nooit een basisplaats veroveren. Hij had tot 30 juni een contract bij de Rekordmeister, maar dat werd eerder al ontbonden. Nu mag de buitensporige Braziliaan even brommen in de gevangenis.

 

Corrigeer