Lombardsijde eert zestiger Freddy Maertens met dernycriterium

Lombardsijde eert zestiger Freddy Maertens met dernycriterium

Foto: megabike

Op vrijdag 3 augustus komt er een nieuw dernycriterium in Lombardsijde. Daarmee wil de kustgemeente Middelkerke hulde brengen aan Freddy Maertens, die dit jaar zijn 60e verjaardag mocht vieren.

'Het idee om iets te organiseren voor Freddy spookte al enkele jaren door mijn hoofd', zegt Peter Germonprez van de gemeente Middelkerke. 'Toen duidelijk werd dat er niets zou gebeuren ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van onze Middelkerkse ereburger Freddy Maertens, ben ik met mijn idee naar buiten gekomen. Omdat Freddy na zijn geboorte in Nieuwpoort opgegroeid is in Lombardsijde, lag de keuze voor de plaats van het gebeuren voor de hand.'

' Rond de kerktoren hebben we een ideaal parcours van 1,1 km gevonden. We hebben geopteerd voor een dernycriterium omdat er in West-Vlaanderen geen meer georganiseerd wordt sinds Waregem ermee gestopt is. De bedoeling is om uiteraard zoveel mogelijk West-Vlaamse renners aan de start te brengen en om dit dernycriterium in de volgende jaren verder uit te bouwen,' besluit Germonprez.
 

Corrigeer