Uitgelezen kans op nog eens prijs voor Leekens

Uitgelezen kans op nog eens prijs voor Leekens

Foto: Photo News

Hij heeft het woord titel net niet uitgesproken. Bart Verhaeghe had het wel over 'beter doen dan de tweede plaats van vorig seizoen'. Het tegendeel had ons verbaasd. Voor de voorzitter van Club Brugge kan alles niet snel genoeg gaan. Zijn loopbaan als bedrijfsleider wordt gekenmerkt door hoger, groter en indrukwekkender. Steeds opnieuw. The Sky is the limit, getuige daarvan het megawinkelcomplex dat in Vilvoorde steeds dichter bij zijn realisatie staat. De 47-jarige ondernemer is als sterke man bij Club Brugge plotsklaps een Bekende Vlaming. De honger naar succes is er alleen maar groter door geworden.

Het is een verademing dat na jaren van verstoppertje spelen er naast Anderlecht eindelijk nog eens een andere Belgische club nog voor het seizoen de titel ambieert. In woord en daad. Te wild moeten we daar ook niet over doen want met vier stevige transfers kon Club Brugge ook niet anders meer dan de ambitie voor de oppergaai uitspreken. Een jaar geleden kwamen elf spelers de rangen versterken, tijdens het voorbije seizoen kwamen er nog eens vier bij en tot hiertoe zijn er vijf nieuwelingen. Twintig nieuwe spelers op twaalf maanden - slechts twee (Vydra en Perdichizi) daarvan zijn weer vertrokken - hadden maar één doel: na acht jaar hunkeren in 2013 de landskroon binnenhalen.

Hoewel hij in zijn 28-jarige trainerscarrière nog maar één keer landskampioen werd en slechts twee bekers pakte, is de nieuwe trainer Georges Leekens voor Verhaeghe niet meer of minder dan een kampioenenmaker. Een prijzenpakker. Het zal niet lang duren of Leekens zal de druk trachten weg te nemen door de titelambities te minimaliseren. De naar West-Vlaanderen uitgeweken Limburger vertrekt niet graag van uit poleposition. Tegenstanders zand in de ogen strooien en verrassend toeslaan: dat was het succesrecept bij Cercle Brugge, Kortrijk en Moeskroen waar hij zijn grootste successen boekte. Die underdog-positie is hem bij Club Brugge niet gegund. Benieuwd hoe de coach daar op zijn 63ste mee zal omgaan.

Zijn grillige carrièreverloop kennende durft niemand te zeggen dat Club Brugge voor Leekens zijn laatste project wordt. Het is wel het uitgelezen seizoen waarin hij eindelijk nog eens een trofee aan zijn te kleine prijzenkast kan toevoegen. De vraag is of het lukt.

U ziet: het wordt alweer een boeiend voetbalseizoen.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES