Bart ontmoet idool Luca Brecel op het werk

Bart ontmoet idool Luca Brecel op het werk

Bart Mathei en Luca Brecel. Foto: rgg

BILZEN -

De 35-jarige Bart Mathei, een persoon met een beperking, werkt al vijftien jaar voor het bedrijf Cand'Art in Bilzen en kreeg als beloning een partijtje snooker voorgeschoteld met zijn idool Luca Brecel.

Het bedrijf Cand'Art uit Bilzen heeft een vaste traditie dat iedere medewerker die 15 jaar in dienst is, gevierd wordt.

De 35-jarige Bart Mathei is een man met een beperking die al 15 jaar op de inpakafdeling werkt en dus moest hij gevierd worden. Maar Bart houdt niet echt van materiële zaken, dus pakte het bedrijf het anders aan. Het organiseerde een ontmoeting met het idool van Bart, namelijk het Limburgs snookertalent Luca Brecel.

De verrassing was compleet toen Luca het bedrijf binnenstapte en een partijtje snooker voorstelde aan Bart.

‘Ik was heel verrast toen Luca binnenkwam, want het is toch een hele eer om tegen zo'n talent te mogen spelen. Ik stond te bibberen op mijn benen en wist even niet goed hoe ik moest reageren. Ik vond het een hele eer om tegen hem te mogen spelen. Hij is toch de top van België en ik volg hem al een heel tijdje.’

Luca Brecel genoot ook van het partijtje en gunde Bart af en toe een kans, maar nam toch vrij vlot de maat van de 35-jarige man.

‘Ik had ook wat zenuwen’, zegt Bart. ‘Maar Luca is de absolute top. Dat zag je ook tijdens het frame. Hij stoot echt hard en precies, ongelooflijk.’

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio