Chili con carne wraps met aardappelblokjes

Chili con carne wraps met aardappelblokjes

Foto: *

Elke dag serveren wij u heerlijke streekrecepten, lekker van bij ons

Ingrediënten voor 4 personen

5 grote vastkokende aardappelen
500 g gemengd gehakt
2 uien
4 tomaten
4 el koriander
1 rode chilipeper
1 teentje knoflook
100 g geraspte kaas
8 tortilla's
2 el notenolie
peper en zout

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in dobbelsteentjes van 1cm

Verhit de notenolie in de wok.

Hak de ajuinen en de knoflook fijn en fruit ze in de wok.

Voeg het gehakt toe en bak het gaar.

Schep het gehakt uit de wok en doe er de aardappelblokjes in. Bak ze gaar.

Ontdoe de chilipeper van de zaadjes en hak ze fijn.

Hak ook de tomaten fijn. Doe ze bij de aardappelen en laat zachtjes doorkoken tot het meeste vocht verdampt is

Voeg het gehakt opnieuw toe en breng op smaak met peper en zout.

Hak de koriander fijn en roer hem door de chili con carne, samen met de kaas.

Verwarm de tortilla's zoals op de verpakking staat aangegeven.

Verdeel de chili con carne over de tortilla's en rol ze op. Dien meteen op.

Tip: Houd je van pikant ? Voeg een extra chilipeper toe.

Weetje : Aardappelen kunnen worden ingedeeld in 3 categorieën : vastkokend, vrij vastkokend en bloemig. Kies voor bloemige of vastkokende aardappelen naargelang van de bereidingen.

Voor meer informatie: surf naar www.lekkervanbijons.be

Niet te missen