Nick Nuyens: 'Communicatie van de bond valt mij tegen'

Nick Nuyens: 'Communicatie van de bond valt mij tegen'

Foto: BELGA

De selectie van de Olympische Spelen wordt dinsdag pas officieel bekendgemaakt, maar het ziet er niet naar uit dat Nick Nuyens mee zal mogen naar Londen. 'Ik ben niet boos, er kunnen er maar vijf gaan. Maar de communicatie kan veel beter', is Nuyens kritisch.

De Belgische ploeg mag vijf renners afvaardigen voor de Spelen en bondscoach Carlo Bomans kiest wellicht voor  Tom Boonen, Jürgen Roelandts, Greg Van Avermaet, Stijn Vandenbergh en Philippe Gilbert. 'Ik weet nog niets', reageerde Nuyens na afloop van zijn tijdrit in de Ronde van Frankrijk. 'Ik heb Carlo niet meer gehoord sinds april. Ik zag hem heel even aan de start in Luik. Maar dat was van ver, ik kreeg de kans niet om hem iets te vragen.'

Nuyens is niet echt te spreken over de manier waarop de wielerbond met de renners communiceert. ' Vorig jaar heb ik mijn selectie voor het WK op Teletekst moeten vernemen, dat lijkt mij ook niet zoals het hoort. Ik zou het gewoon appreciëren als er iets beter wordt gecommuniceerd. En ik ben niet de enige die dat opmerkt. En als het me een selectie voor Valkenburg kost, geven ze me misschien onrechtstreeks gelijk', is Nuyens duidelijk.