Mountainbike -

Scheire op podium in Sankt Vith

Lochristi -

‘Meer zat er voor mij niet in. Ik denk dat ik best tevreden mag zijn: derde eindigen na de twee olympiërs, is zeker goed.’

Ruben Scheire keerde met een tevreden gevoel uit de Oostkantons terug. De derde manche van de Belgacom Belgian Grand Prix MTB had hem een knappe podiumplaats rijker gemaakt. Na twee vierde plaatsen in de jongste Wereldbekerconfrontaties werd hij eindelijk weer eens netjes in de bloemen gezet. Als laureaat bij de beloften werd hij bovendien nog extra gehuldigd.

Een pelotonnetje van een tiental bikers gaf op het veeleisende parcours in Sankt Vith kleur aan het boeiende wedstrijdverloop. Eerst Kevin Van Hoovels en in de tweede koershelft Sven Nys voerden de forcing. Uiteindelijk slaagde Nys er toch in de concurrentie voor schut te zetten. Na Van Hoovels streden de beloften Jeff Luyten, Jonas De Backer (Vanomobil MTB Cycling Team) en Ruben Scheire (in Franse loondienst) om rang drie. Pas in de slotfase slaagde Scheire erin het laken naar zich toe te halen.

‘Toen Van Hoovels de forcing voerde om de tweede plaats te kunnen veilig stellen, heb ik me wat laten verrassen. Ik zat in zijn wiel en had kunnen meespringen, maar ik heb net iets te lang geaarzeld. Ik vond niet direct een antwoord op zijn demarrage. Dat is misschien spijtig. Het belangrijkste is wel dat de conditie opperbest is en dat ik de komende wedstrijden in Geraardsbergen en Beringen (BK) met vertrouwen kan tegemoet zien.’

Voor Waaslander Robby De Bock was rang zeven weggelegd. Hij haalde als vierde elitebiker voor Jimmy Tielens (8) en nationaal kampioen Kevin Pauwels (10) de finish.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio