Actie omdat fanfare Vlaamse Leeuw weigert te spelen

Actie omdat fanfare Vlaamse Leeuw weigert te spelen

De leden van Jong N-VA hielden een ludieke actie. Foto: pli

MESEN -

Dinsdagavond, op de vooravond van de Vlaamse feestdag, heeft Jong N-VA Westhoek actie gevoerd. Dat deed de partij omdat de lokale fanfare weigerde om de Vlaamse Leeuw te spelen.

Met enkele muzikanten en een figurant als leeuw verkleed hield Jong N-VA een rondgang door de centrumstraten terwijl ze de Vlaamse Leeuw zongen. Ze maakten een korte wandeling van een half uur door het centrum.

In Mesen was er commotie ontstaan nadat de plaatselijke fanfare tijdens de herdenking van Wapenstilstand op 11 november weigerde om de Vlaamse Leeuw te spelen. Burgemeester Sandy Evrard (MLM) nam toen zelfs ontslag uit de fanfare en het schepencollege besliste om de jaarlijkse subsidie van 1.000 euro te schrappen en de fanfare ook niet meer uit te nodigen op officiële plechtigheden.

Recent maakte de fanfare bekend dat ze toch bereid is om de Vlaamse Leeuw te spelen. Een kleine meerderheid van de muzikanten wil dat doen.

De fanfare wordt op 11 november uitgenodigd om de plechtigheid rond Wapenstilstand op te luisteren. De N-VA-jongeren zullen dan aanwezig zijn in Mesen om te controleren of de fanfare woord houdt.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio