tennis HET NIEUWSBLAD CRITERIUM -

Regen teistert tornooi van Smash Oedelem

Regen teistert tornooi van Smash Oedelem

Enkele deelnemers aan het tornooi van Smash Oedelem met uiterst rechts tornooileider Johan Rolly. Foto: Rudy DECLERCK

ZEDELGEM -

Tornooileider Johan Rolly sloot maandagavond zijn eigen tornooi van Smash Oedelem af met winst in EH 45/3, 6-1/6-2. Samen met Suzanne De Mey, de laureate in ED 30/2, waren ze de enige thuiswinnaars van een uitgeregend tornooi.

Met twee maandagfinales bleef de schade beperkt. ‘Ik tel 223 deelnemers, goed in vergelijking met de 196 van vorig jaar. In totaal 65 Smashers beantwoordden de oproep, op twee stond TC Brughia met 30 deelnemers en op drie TC Vijverhof met 19. Ons Belgian Circuit Ladies Open tornooi is vatbaar voor een derde editie. Met het maximum van de punten was dit een A1-tornooi. Alleen was het jammer dat de finale binnen in TC Vijverhof moest plaatsvinden’, vertelt Johan Rolly.

Michiel Dumon (EH3), Marnix Vercruysse (EH 35/2), Geert Lannoo (EH 35/3) en Kathleen Hoens (ED 30/3) speelden eveneens de finale, maar daar ging het fout. ‘Echte uitschieters waren er niet, buiten de comeback van Martine Polspoel, de mama van Kristof Deraedt, die voor het eerst sinds lang weer enkel speelde en won in ED 30/3’, vervolgt de tornooileider.

‘We klagen niet, maar op woensdag, donderdag, zaterdagavond én tijdens de finales op zondag viel er intense regen. Zondagmiddag startten we buiten, maar het had geen zin om te blijven twijfelen. Daarom speelden we de finales binnen’, verduidelijkt Rolly.

‘Het tornooi kende dan wel een goed verloop, maar met regenweer heb je een enorme planning en dubbel zoveel werk. Vijf duels speelden we in Brughia. Zoiets kost de club geld en de sfeer is wat minder’, aldus nog Rolly.

Corrigeer