voetbaloefenmatchlierse 1 - oh leuven 1 - Trainer Van Geneugden ziet gehandicapt OHL behoorlijk voetballen

‘We zitten op schema’

‘We zitten op schema’

Ogbu Deriek Chuka probeert Jonas Heymans van de bal te houden. Foto: Eyckens Romain

LEUVEN -

Voor deze eerste echt ‘zware’ oefenwedtrijd van het seizoen voor OHL bleef trainer Ronny Van Geneugden op zoek naar een type-elftal, zij het dat het wel weer wat dichterbij kwam.

Dat blijven zoeken, heeft drie redenen. Vooreerts zijn er nogal wat spelers op wie de trainer rekende, momenteel onbeschikbaar. Ruytinx, Remacle, Geraerts, Thompson en Bailly zijn daarvan de voornaamsten.

Een tweede reden is dat er nog spelers ‘op komst’ zijn. De namen blijven naar vaste gewoonte bij OHL voorlopig geheim.

Een derde reden is van louter sportieve aard. Een evenwichtig elftal vinden in een groep van maar dan twintig spelers, van wie een vrij behoorlijk aantal nieuwelingen, is niet zo eenvoudig als het lijkt. Van Geneugden wil er zijn tijd voor nemen en ze eerst allemaal aan het werk zien..

Bij Lierse is het ‘vormingsprobleem’ nog groter. De Kempenaars misten liefst zeven basisspelers wegens blessures, plus keeper Kawashima, die met Standard onderhandelt.

De wedstrijd in Beringen was desondanks aangenaam om te volgen. Het spel golfde mooi op en neer en de ploegen hielden elkaar in evenwicht, ook qua kansen. Lierse had er via onder anderen Dequevy en Hazurov. Voor OHL waren Gislason en Chuka dicht bij het openigsdoelpunt.

Maar dat viel aan de overzijde uit een licht toegekende strafschop. Kort daarna was Chuka dicht bij de gelijkmaker. De Ivoriaan kopte op een center van Azevedo centimeters naast.

Ook de respectievelijke trainers Ronny Van Geneugden en Chris Janssens vonden blijkbaar dat er een beetje muziek zat in hun ploeg, want ze begonnen de tweede helft met dezelfde tweeëntwintig. Het voetbal bleef behoorlijk, maar het tempo zakte, wat niet verwonderlijk is midden in de voorbereiding.

Automatismen kweken

Leuven nam veldoverwicht, maar doelpunten kwamen daar aanvankelijk niet uit voort. Op de valreep trapte Gislason er toch eentje binnen.

‘Niet dat de uitslag belang heeft, maar mijn jongens verdienden het zeker niet om te verliezen’, zei trainer Van Geneugden. ‘We hadden het meeste balbezit, het meeste kansen en we voetbalden bij momenten niet onaardig. Kortom: we zitten op schema in deze fase van de voorbereiding.’

‘Dat we in de zone van de waarheid nog wat frisheid tekortkwamen, is normaal. We hebben nu nog drie wedstrijden om automatismen te kweken. Dat zou ik willen doen met de jongens die uit blessure terugkomen en met de nieuwelingen die we nog zullen aantrekken.’