Tachtiger die vrouw ombracht moet voor het assisenhof verschijnen

GANSHOREN - Roger V., de 82-jarige man die in februari 2011 zijn 82-jarige echtgenote om het leven bracht, zal voor het Brusselse assisenhof moeten verschijnen. Dat heeft de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling woensdag beslist. De man, die in voorlopige hechtenis zat, zal wel als een vrij man kunnen verschijnen. Dezelfde kamer van inbeschuldigingstelling heeft immers zijn aanhouding opgeheven.

Roger V. en zijn echtgenote Blanche Monier werden op dinsdag 1 maart 2011 aangetroffen in hun appartement nadat een voetspecialist alarm had geslagen omdat de vrouw niet was komen opdagen voor haar afspraak. De vrouw was overleden door slagen op het hoofd en de man had een zware steekwonde aan de keel.

In zijn eerste verklaringen beweerde de bejaarde man dat vier personen, die zich hadden uitgegeven voor politieagenten, hun appartement waren binnengedrongen op zoek naar een kluis. De resultaten van het onderzoek spraken zijn versie echter tegen. Zo werden op zijn kleren bloedspatten gevonden die afkomstig bleken van zijn echtgenote. Op 28 maart besliste onderzoeksrechter Huguet om de man aan te houden op verdenking van doodslag. Begin mei 2011 legde hij uiteindelijk bekentenissen af.

Volgens zijn verklaring zijn de feiten het resultaat van een banale ruzie. Naar eigen zeggen was hij een toilet aan het repareren, tot grote ergernis van zijn echtgenote die een uitstap wilde maken. In de hoogoplopende ruzie zou hij haar met een Engelse sleutel neergeslagen hebben. Nadien zou hij geprobeerd hebben zelfmoord te plegen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio