Allen en Lewis naar NBA-kampioen Miami Heat

Miami Heat beschikt volgend seizoen over de diensten van Ray Allen en Rashard Lewis. Beiden waren vrije spelers en konden dus gratis bij de NBA-kampioen tekenen.

 De 36-jarige guard Allen komt over van de Boston Celtics, waarvoor hij vijf seizoenen uitkwam. Deze Californiër is met 2.718 driepunters recordhouder in de NBA. Boston wilde koste wat het kost Allen behouden en bood dubbel zoveel als Miami. Desondanks sloeg hij de contractverlenging af en koos voor Miami, waar hij komend seizoen "slechts" 3 miljoen dollar verdient. Bij de kampioen wordt Allen ploegmaat van de 'Big Three': Lebron James, Dwyane Wade en Chris Bosh.

Rashard Lewis zat zonder ploeg nadat de New Orleans Hornets afgelopen seizoen zijn contract afkochten. Deze 32-jarige forward tekende bij de Heat een contract voor twee seizoenen. Lewis zal 1,35 miljoen dollar verdienen bovenop de 13,7 miljoen die hij van de Hornets krijgt. 

Allen en Lewis hebben een gemeenschappelijk verleden. Beiden kwamen tussen 2003 en 2007 uit voor de Seattle Supersonics. Dat team verhuisde in 2008 naar Oklahoma City en gaat nu door het leven als Oklahoma City Thunder.

Uitslagen & standen