Volleyinternational Sam Deroo komend seizoen bij Italiaanse Modena

Volleyinternational Sam Deroo komend seizoen bij Italiaanse Modena

Sam Deroo Foto: belga

Sam Deroo speelt volgend seizoen voor de Italiaanse topclub Modena. De 20-jarige international werd woensdag officieel voorgesteld bij de Italianen, afgelopen seizoen vijfde in de competitie.

 De receptie-hoekspeler, 2m02 groot, was de voorbije twee seizoenen een van de sterkhouders bij Roeselare. In zijn eerste jaar won hij er de Supercup en de Beker van België, en werd ook beloond met de onderscheiding Rookie van het Jaar. Drie maanden geleden al liet hij weten dat hij vertrekt uit de Rodenbachstad, en met Modena is nu ook de naam van zijn nieuwe club bekend.

'Ik droomde al als kind van spelen in Italië, en bij een zo populaire club als Modena is echt top', vertelt de 'hitter' op de website van de Italianen. 'Alle spelers hier hebben grote ambities en dat prikkelt me. Ik wil dag na dag mee helpen bouwen aan dit team. Dat zal in het begin misschien wat moeilijk zijn, maar ik heb er veel vertrouwen in en kan niet wachten om te beginnen.'

Ook de voorzitter van Modena is opgezet met de transfer. 'Hij is jong, talentvol, al volwassen voor zijn leeftijd, en heel enthousiast om nog te groeien en bij te leren. Hij zal tijd krijgen om te groeien, maar we geloven in hem', aldus Peter Peia.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES

Uitslagen & standen