Olympische atlete Erica Coppey krijgt gemeentelijke Sportleeuw 2012

Olympische atlete Erica Coppey krijgt gemeentelijke Sportleeuw 2012

Erica Coppey ontving de Sportleeuw uit handen van burgemeester Lieve Vanlinthout. Foto: idh

Erica Coppey kreeg de Sportleeuw 2012, de hoogste sportieve onderscheiding in Sint-Pieters-Leeuw. Volgende week vertrekt ze naar de Olympische Spelen.

Erica Coppey zit in het nationale dameshockeyteam en vertrekt op 19 juli naar de Olympische Spelen in Londen. Sinds dit weekeinde heeft ze haar selectie definitief op zak na een succesvol tornooi in Duitsland. Ook in de voorronden dwong ze met het nationale dameshockeyteam mee de kwalificatie voor de Olympische Spelen af. Erica Coppey komt in de Belgische competitie uit voor Dragons Brasschaat en traint gemiddeld 15 uur per week..

‘Uiteraard ben ik bijzonder blij met deze trofee van Sportleeuw. Voor iemand die een ploegsport beoefent is het niet evident om die te krijgen. Je kan de Sportleeuw ook maar één keer in je leven krijgen. Niet slecht voor iemand van 20 jaar, zegt ze al lachend.

Toch haalde Erika nog enkele mooie individuele onderscheidingen. Zo kreeg ze in januari 2009 de gouden stick in de categorie beloften meisjes. In juli 2010 kreeg ze op het Europees kampioenschap voor -21 jaar de prijs van beste speelster.

‘Voor mij is hockey werkelijk een passie. Buiten studeren en hockey heb ik voor niets anders tijd’, aldus Erika die in het derde jaar geneeskunde zit. ‘Gelukkig heb ik een topsportstatuut zodat ik mijn examens kan spreiden. Zo wacht me onmiddellijk na de Olympische Spelen nog een examen’, lacht ze. ‘Ik ben in het hockey gerold via een buurjongen die me eens meenam naar een opendeurdag. Als klein meisje wilde ik graag voetballen maar dat mocht niet van mijn moeder. Ik ben toen maar judo gaan leren maar eens ik het hockey leerde kennen, was ik verkocht’.

‘Op de Olympische Spelen komen we uit in een tornooi met twaalf landen. Onze ambitie is een plaats binnen de eerste acht te halen en vooral niet als laatsten te eindigen’, zegt Erica Coppey.