1.500 man op (bijna) droge Burgrock

1.500 man op (bijna) droge Burgrock

Dankzij de weergoden werd Burgrock een succes.

Brugge -

Hoewel deze zomer geen garantie biedt op droog weer, mochten de organisatoren van Burgrock niet klagen. De weergoden waren de organisatie relatief goed gezind, en het publiek kwam in grote getale opdagen. Het optreden van De Mens trok 1.500 toeschouwers.

De organisatoren van Burgrock kunnen tevreden terugkijken op hun achtste editie, afgelopen woensdag. Het relatief droge weer zorgde ervoor dat de Burg aardig vol liep, vooral voor de hoofdacts.

‘Voor het optreden van afsluiter De Mens stonden toch zo'n 1.500 man op de Burg’, schat Roeland Van Den Driessche, voorzitter van vzw Burgrock. ‘Met dank aan het weer, want op een enkele bui in de vooravond is het wonderwel zo goed als droog gebleven. Die geslaagde opkomst, gecombineerd met goede optredens, maakt van deze Burgrock een meer dan geslaagde editie’, klinkt het tevreden. De rockrally, die vooraf ging aan de het avondprogramma, werd enigszins verrassend gewonnen door de indierockgroep Massa Nobu, uit het Vlaams-Brabantse Budingen. ‘Velen hadden verwacht dat thuisspeler Soviet Grass het zou halen, zeker nadat ze eerder al de Red Rock Rally wonnen, maar onze negenkoppige jury vond uiteindelijk dat Massa Nobu een tikkeltje beter was, en dus de verdiende winnaar werd.’

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio