65 jobs in Gentse Albert Heijn

Gent -

Het is nu zeker: de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn opent een filiaal in de Braempoort, de winkelgalerij tussen de Vlaanderenstraat en de Brabantdam. In de winkel kunnen 65 mensen aan de slag.

De Nederlandse supermarkt maakt een einde aan de jarenlange leegstand van de Braempoort. ‘Dit is een goede zaak voor de buurt’, zegt schepen van Economie Mathias De Clercq (Open VLD). ‘Want ook de andere winkels in de buurt zullen profiteren van de passage die de nieuwe supermarkt met zich meebrengt.’

Bovendien zorgt de winkel voor 65 extra jobs. ‘Er zijn 37 deeltijdse krachten nodig en 28 mensen kunnen er voltijds aan de slag.’

De leveringen zullen ’s nachts gebeuren aan de kant van de Brabantdam. ‘We voeren het systeem in van stille leveringen. Zo mogen de chauffeurs hun radio niet aanzetten en zijn alle karren bekleed met rubber. Mochten er toch klachten komen, dan wijken we uit naar de Vlaanderenstraat, waar er dan ’s avonds en ’s ochtends zal worden geleverd’, zegt schepen van Mobiliteit Martine De Regge (SP.A).

Verbouwing

Wanneer de winkel juist opent, is nog niet bekend, want er moet eerst verbouwd worden.

Albert Heijn verkoopt heel wat Nederlandse producten, maar in de Belgische filialen is 10 procent van de producten ‘typisch Belgisch’.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio