Volleybal - Ex-Roeselarespeler Sam Deroo voorgesteld bij Italiaanse Modena

Sam Deroo: ‘Mijn kinderdroom is nu werkelijkheid geworden’

Sam Deroo: ‘Mijn kinderdroom is nu werkelijkheid geworden’

Sam Deroo samen voorzitter Pietro Peia (links) en directeur-generaal Bruno Da Re van Modena.

Komend seizoen speelt de 20-jarige receptie-hoekspeler Sam Deroo voor Pallavolo Modena. De speler van Knack Roeselare werd gisteren officieel voorgesteld bij de ambitieuze Italiaanse topper, die afgelopen seizoen vijfde eindigde.

De voorbije twee jaar was Sam Deroo één van de sterkhouders bij Knack Roeselare. Hij haalde er onder meer de titel van Rookie van het jaar, won een Supercup en een Belgische beker.

Pietro Peia, voorzitter van Modena, is alvast supertevreden met deze overgang. ‘Sam Deroo beschikt over alles wat we van een speler verwachten. Hij is talentvol, jong, volwassen voor zijn leeftijd, enthousiast, leergierig en bereid om te investeren in zijn carrière. Uiteraard zal hij tijd nodig hebben om zich aan te passen aan de club en de hoogstaande Italiaanse competitie. We gunnen hem die tijd want we geloven ten volle in hem. Ondanks zijn prille leeftijd heeft hij al heel wat ervaring opgedaan, bij Knack Roeselare in de Champions League en de Belgische nationale ploeg, hij is een spiker pur sang.’

‘Ik begon te volleyballen toen ik 6 jaar was en toen al droomde ik ervan om ooit in Italië te spelen. Nu is dit werkelijkheid geworden’, schitterend’, glundert Deroo. ‘Dat ik uiteindelijk in Modena terecht kom, een echte topclub, een wereldteam, dat had ik zelfs in mijn stoutste dromen niet verwacht.’

Dure plaatsen

‘Ik krijg nu mijn kans, maar besef ook dat de plaatsjes hier duur zijn, dat ik geduld zal moeten oefenen en niet overhaastig te werk gaan. Ons team is jong maar zeer ambitieus en vol van kwaliteiten. Van coach Lorenzetti zal ik ongetwijfeld heel wat kunnen opsteken. De Italiaanse competitie ken ik, hun manier van trainen evenwel niet’, aldus Deroo.

‘Na twee schitterende jaren bij Knack Roeselare is dit voor mij de ultieme uitdaging. Ik sta echt te popelen om aan het seizoen te beginnen. Mijn vriendin Hanne komt hier samen met mij in Italië wonen zodat ik me ten volle kan concentreren op het volleybal’, besluit Sam Deroo.

Uitslagen & standen