TRIATLON EK CROSS-TRIATLON IN DEN HAAG -

Kris Coddens: ‘Hele wedstrijd crosstriatlon op strand afgewerkt’

Kris Coddens:  ‘Hele wedstrijd crosstriatlon op strand afgewerkt’

Kris Coddens Foto: VDB

Zaterdag wordt in Den Haag het Europees kampioenschap Cross-Triatlon georganiseerd. In de nationale selectie bevindt zich ook Kris Coddens, de Torhoutenaar die eerst als duatleet furore maakte maar er intussen al eens een triatlonwedstrijd bijneemt.

‘De hele wedstrijd wordt op het strand afgewerkt’, verduidelijkt Coddens. ‘Er wordt 1.000 meter gezwommen in zee, vervolgens 28 kilometer met de mountainbike gereden om af te sluiten met een 8-kilometer lange strand- en duinenloop. Deze opdracht ligt me wel. Dat heb ik voor een paar maanden trouwens bewezen in de I-duatlon van Duinbergen.’

‘Ik heb me altijd al geïnteresseerd in het X-Terra Circuit, maar voor de meeste van die wedstrijden wacht er een verre verplaatsing. Nu er eens een gelegenheid niet zo ver van huis kwam, heb ik de koe bij de horens genomen. Natuuurlijk besef ik dat ik in het zwemmen heel wat tijd zal verliezen, maar ik voel me sterk genoeg om in de twee andere disciplines mijn slag te slaan. Ik kende bij het seizoenbegin behoorlijk wat pech met een knieblessure die me toch enkele maanden langs de kant hield. Ik was van plan me te focussen op de halve triatlons, maar krijg nu de kans om me eens op mijn uitverkozen terrein te tonen. Al besef ik dat het niveau op een EK zeker vrij hoog zal liggen’, aldus Coddens.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES